2 NUTRI GROW

GRANÜL LEONARDİT SİLİSYUMLU

Description

Granül Organik Gübre Kükürtlü

SİLİSYUM, KALSİYUM, KÜKÜRT, ORGANİK MADDE, HUMİK ASİT TOPLAM 5 ELEMENT TEK TORBADA. GRANÜL OLMASI SAYESİNDE ATIM KOLAYLIĞI.

 

Leonardit Nedir?

Kükürt ve Silisyumlu Leonardit., bitkilerin besin maddelerini daha etkin bir şekilde emmesine ve kullanmasına yardımcı olan bir organik gübre türüdür.

Karışım daha sonra doğrudan toprağa uygulanır veya sulama sistemlerinin bir parçası olarak kullanılır. Ayrıca toprak partiküllerini bağlayarak ve bitki tarafından daha kolay alınabilmeleri için onları birbirine bağlayarak çalışır.

Tarım arazilerinin kalitesini ve verimliliğini artırmak için toprak katkısı olarak kullanılan bir tür organik bileşiktir.

ÖNEMİ

Granül Organik Gübre Kükürtlü ürünümüz gübreleri bu besin maddelerini zamanla yavaş yavaş toprağa salarak bitkilerin yeterli miktarda almasına yardımcı olur. Bu, mahsullerin daha fazla biyokütle (bitkinin hücrelerini içeren kısmı) yetiştirmesine izin verir ve bu da artan verimle sonuçlanır. Leonardit, üç elementten oluşan bir gübre türüdür: potasyum, kireç ve bor. Gübre, kendine özgü bir kokusu olan beyaz, toz halinde bir maddedir. Bitkilerin büyümesine yardımcı olmak için en yaygın olarak tarımsal uygulamalarda kullanılır. Leonardit ayrıca deterjanlarda, sabunlarda ve boya ürünlerinde de kullanılır.

Ne İşe Yarar?

Kömürün küllerinden ve kalıntılarından yapılan bir gübre türüdür. 1892’de New York, Ithaca yakınlarındaki çiftliğinde toprak verimliliği sorunlarını çözmeye yardımcı olacağını uman Amerikalı çiftçi Leonard T. Comstock tarafından patenti alındı. Leonardit, azot oranı yüksek olduğu için sebze ve meyveler için organik bir gübre olarak kullanıldı. Ayrıca  (N) ancak fosfor (P) açısından düşüktür.

Leonardit Gübre

Kükürt ve Silisyumlu Leonardit.gübresi, bitkilerin daha fazla su ve besin maddesi emmesine ve kullanmasına yardımcı olan bir organik gübre türüdür. Mika gibi görünüyor, ama aslında diğer minerallerle birlikte bir kurşun sülfattan oluşur. Ayrıca su ile karıştırıldığında hidratlanır (doymuş) hale gelir ve toprağa sodyum ve potasyum gibi iyonlar bırakır; bu iyonlar, bitki köklerinin su ve besin maddelerini, toprağa Leonardit uygulanmamışsa olacağından daha hızlı almasına yardımcı olur.

Leonardit Gübre

Bitkilerin büyümesini iyileştirmek için kullanılan yavaş salınan bir gübredir. Leonardit, ABD de dahil olmak üzere dünyanın birkaç yerinde bulunan doğal olarak oluşan bir mineraldir.

Gübre bitkilerin suyu ve mineralleri daha etkili bir şekilde emmesine yardımcı olan kalsiyum, magnezyum, demir, potasyum ve diğer temel besinleri içerir. Leonardit gübresi, granüller, sıvılar, tozlar ve peletler dahil olmak üzere çeşitli şekillerde mevcuttur. Gübreyi kullanmak için su ile karıştırıp toprağa veya saksılara dökmeniz gerekir.

Leonardit Gübre Tarihsel Gelişimi

Kükürt ve Silisyumlu Leonardit. gübresi, maun ağacının yapraklarından, dallarından ve diğer kısımlarından yapılan suni gübre türüdür. ilk olarak 1800’lü yıllarda keşfedilen doğal bir üründür. Leonardit gübresi, maun ağacının yapraklarından, dallarından ve diğer kısımlarından yapılır. Leonardit gübresi, 1922 yılında Dr. George Washington Leonard tarafından icat edilen bir gübre türüdür. Leonard, New York, Ithaca’daki Cornell Üniversitesi’nde bitki fizyolojisi profesörüydü. Aynı zamanda Leonardite gübre şirketinin kurucusuydu. Leonardit gübresi, mahsul verimini artırmada etkili olduğu için çok popüler bir gübre türüdür. Kullanımı da güvenlidir ve zararlı kimyasallar içermez.

Faydaları Nelerdir?

Granül Organik Gübre Kükürtlü

En önemlisi hem çiftçilere hem de ev sahiplerine birçok fayda sağlayan eşsiz bir gübre türüdür. Ayrıca bitki büyümesi için etkili kılan yüksek düzeyde fosfor, azot, potasyum, magnezyum, kükürt ve demir içerir. Ek olarak, Leonardite, nispeten kısa üretim döngüsü nedeniyle düşük çevresel etkiye sahiptir.

Leonardit gübresi, bazalttan elde edilen doğal, bir gübredir. Bazalt, dünyanın birçok yerinde bulunan bir kaya türüdür.  Leonardit gübresi organik madde ile birleştiğinde toprağı iyileştirmede oldukça etkili bir gübre oluşturur. Pestisit ve diğer kimyasallardan arındırılmış doğal bir üründür. Toprak verimliliğini artırmada etkilidir. Asitli topraklarda yetişen bitkiler için popüler bir gübredir. Farklı toprak türlerinde kullanılabilen çok yönlü bir üründür.

Leonardit Gübre Nasıl Kullanılır?

Kükürt ve Silisyumlu Leonardit. gübresi çeşitli şekillerde kullanılabilir. Leonardit gübresinden en iyi şekilde yararlanmak için diğer organik maddeler veya toprak düzenleyicilerle karıştırmak en iyisidir. Uygulama yöntemine bağlı olarak Leonardit gübresi su, sönmüş kireç, vermikülit, gübre veya diğer organik maddelerle karıştırılabilir. Leonardit’i diğer malzemelerle karıştırırken uygun bir oran kullanmak önemlidir.

Doğru Leonardit gübrelemesini sağlamak için, ürünün kılavuzunu öğrenmeniz önemlidir. Çünkü gübresini kullanmak için önce su ile karıştırmanız gerekir. Ardından, bitkilerin büyümesini istediğiniz toprağa uygulamanız gerekecektir. bitkilerin büyümesini iyileştirmek için kullanılan bir gübre türüdür.

En önemlisi doğal kaynaklardan üretilir ve çevreye zarar vermedikleri için çevre dostu olarak kabul edilir. Ayrıca hem organik hem de geleneksel tarım sistemlerinde kullanılabilir.

Avantajları Nelerdir?

Granül Organik Gübre Kükürtlü

Mineralinden yapılan bir gübre türüdür. Leonardit, disprosyum, erbiyum ve tülyum gibi elementler içeren nadir bir toprak oksittir. Bu mineraller, bitki büyüme oranlarını iyileştirmek ve topraktaki çevresel stres faktörlerini azaltmak için benzersiz yeteneklere sahiptir.

Leonardit gübre kullanmanın ana faydalarından biri, mahsul verimini artırma yeteneğidir. Ayrıca toksinlerini nötralize ederek zararlılarla ve hastalıklarla savaşmaya yardımcı olur. Leonardit gübresi, fosfat kayalarından yapılan bir tür maden gübresidir.

Avantajları Nelerdir?

Leonardit gübresinin en büyük avantajı yavaş salınan bir gübre olmasıdır. Bu, yavaş yavaş toprağa gireceği ve besinlerini bir süre boyunca salacağı anlamına gelir. Leonardit gübresinin bir diğer avantajı da dengeli bir gübre olmasıdır. Bu, bitki büyümesi için önemli olabilecek hem temel hem de temel olmayan unsurları içerdiği anlamına gelir.

Leonardit Gübresi Nasıl Çalışır?

Leonardit gübresi diğer gübrelerden farklı bir şekilde çalışır.  Gübre emildikten sonra bitkinin dokularına doğru yol almaya başlayacak ve zamanla besinlerini serbest bırakacaktır. Bu yavaş salınım, Gübrenin bozulmayı nötralize etmede ve bitki büyümesini teşvik etmede etkili olacağı anlamına gelir.

Leonardit, diğer gübre türlerine göre bir takım avantajlar sunduğu için en popüler gübre türlerinden biridir. Yavaş salınan bir gübredir, yani toprağa yavaş yavaş işleyecek ve bir süre içinde besinlerini serbest bırakacaktır.

 

LEONARDİTİN FİZİKSEL YARARLARI :

  • Toprağın yapısını düzeltir. kil mineralleri ile birleşerek toprağı daha tanecikli duruma getirir. Böylece, toprağın hava ve su geçirgenliği artar.  Verimsiz killi toprakların parçalanmasını sağlayarak verimli toprak haline dönüştürür. Toprağın zamanla sıkışmasını önleyerek daha havadar ve kabarık kalmasını sağlar.
  • Toprağın havalanma özelliğini artırır. Köklerin daha iyi havalanmasını sağlar. Yorgun toprakları gençleştirir.
  • Toprağın su tutma kapasitesini artırır (Kendi ağırlığının 20 katı fazla ağırlıktaki suyu tutabilme yeteneği vardır). Topraktaki su miktarını dengeler ve düzenler. Böylece, bitkinin kuraklığa karşı direnci artar ve kuraklık şartlarında bile daha iyi verim alınmasını sağlar. Daha az su ile daha verimli bir sulama için zemin hazırlar.
  • Uygun tohum yatağı şartları hazırlar.
  • Topraktaki kolloidlerin (çok küçük toprak parçacıklarının) birbirlerini tutma yeteneklerini artırır. Topraktaki erozyonu azaltır.
  • Toprağın rengini koyulaştırarak daha fazla güneş enerjisinin emilmesini sağlar.

 

KİMYASAL YARARLARI 1

  • Kükürt ve Silisyumlu Leonardit., asidik ve bazik özelliklerdeki toprakları nötralize eder. Fazla tuzluluğu ve fazla kireçliliği gidererek toprağın pH’ını düzenler. Bazik topraklarda yüksek pH aktivitesini ve miktarını düşürür. Asidik topraklarda ise çözünebilen toksit alüminyum bileşiklerini tutar ve absorbe eder. Toprağın tuzlanmaya karşı tamponlama özelliğini artırır. Bitki köklerini korumak için tuz eriyikleriyle reaksiyona girer.
  • Kök civarındaki besinlerin (ve gübrenin) yıkanıp uzaklaşmasını önler. Tüm fazla gübreyi bünyesine alıp yavaş yavaş toprağa verdiği için sürekli verimli bir toprak yapısı sağlar. Bitkinin köklerinde fazla gübrelemekten kaynaklanan zararları önler.
  • Toprağın iyon değişim kapasitesini en yüksek seviyeye çıkartır. Çok küçük toprak parçacıkları (kolloidler) tarafından tutulan veya bitki tarafından alınamayan besin maddelerini iyonize ederek serbest hale getirir. Bitki tarafından alınabilmelerini sağlar.

LEONARDİTİN KİMYASAL YARARLARI 2

  • Bu özelliği ile makro ve mikro besinlerin bitkiler için emre amade tutulmasını sağlar. Bitkinin besinleri kolay ve sürekli almasını sağlar. Topraktaki azot oranını artırır. Bitkilerde demir eksikliğinin (Kloroz – yaprak sararması) giderilmesine yardım eder.
  • Alkalik ortamlarda, topraktaki metal oksitlerin iyonlarıyla organik metal kompleksleri oluşturur. En önemlisi şelatlama işlemi denilen bu reaksiyon sonucu oluşan organik metal kompleksleri çok aktif olup bitki köklerince kolayca özümlenirler.
  • Topraktaki kireç içerisindeki karbondioksiti serbest duruma getirir. Ayrıca serbest karbondioksitin fotosentezde kullanılması imkanını hazırlar. Ayrıca, karbondioksit toprakta karbonik aside dönüşür ve toprağa bağlı olup da bitki tarafından alınamayan bazı mineralleri çözer ve bitki tarafından alınabilmelerini sağlar.

KİMYASAL YARARLARI 3

  • Topraktaki azot, fosfor, potasyum, demir, çinko ve iz elementler gibi gerekli besinlerin bitki tarafından alınabilmesini en yüksek düzeye çıkartır. Potasyum, azot gibi çözünebilirliği yüksek olan elementler bitki tarafından emilmeden önce yıkanıp uzaklaşırlar.
  • Öte yandan, tam tersi olarak, topraktaki fosfor K, Mg, Al ve Fe iyonları ile birleşerek inert ve çözünemez duruma geçer ve bitki tarafından alınamaz.
  • Gübre kullanılması (özellikle mineral gübreler) halinde leonarditin bu özellikleri gübre veriminin çok artması açısından önemlidir.
  • Bitki gelişimi için gerekli olan mineraller (iz mineraller de dahil) ve organik maddelerce zengindir. Ayrıca, doğal karbon içermesinden dolayı bitkinin gelişimde kullanabileceği oldukça fazla miktarda enerji de ihtiva eder (1 gramda 5000 kaloriye kadar)

 

BİYOLOJİK YARARLARI 1

  • Hücre bölünmesini hızlandırır. Dolaysıyla, bitkinin büyümesi ve gelişmesi de hızlanır. Fidelerin daha hızlı ve kuvvetli büyümelerini sağlar.
  • Kök oluşumunu ve gelişimini hızlandırır. Kökleri kuvvetlendirir. Köklerin, özellikle uzunlamasına, büyümesi ve gelişmesi üzerine uyarıcı etkisi vardır. Bitki köklerinin uzunluklarında, kesitlerinde ve özgül ağırlıklarında önemli ölçüde artışlar sağlar.
  • Tohumda çimlenmeyi hızlandırır. Ayrıca bitkinin hayatta kalabilme yeteneğini artırır.
  • Bitki hücre zarlarının geçirgenliğini artırır. Dolayısıyla, bitkinin topraktan daha fazla besini almasını ve kullanmasını sağlar.
  • Bitki bünyesinde vitamin miktarlarının artmasını sağlar.
  • Bitkide; klorofil, C vitamini, şeker, amino asitler ve diğer önemli bileşenlerin oluşmasını teşvik eder. En önemlisi Fotosentezi artırır.
  • Bitkide hücre enerjisinin fazlalaşmasını sağlar.
  • Bitki metabolizmasını düzenleyerek azot bileşenlerinin birikmesini önler.
  • Yararlı toprak mikro organizmalarının gelişmeleri ve çoğalmaları üzerinde uyarıcı etki yapar. Bunların topraktaki miktarını ve aktivitelerini artırır.
  • Bitki enzimlerini uyarır. Bitkinin enzim üretimini artırır.

BİYOLOJİK YARARLARI 2

  • Bir organik katalizör olarak görev yapar.
  • Bitkinin soğuğa, sıcağa, ve fiziksel etkilere karşı dayanıklılığını artırır. Böylece böcek ve hastalıklara karşı direncini çoğalır. Bünyesinde bulunan antibiyotikler ve phenolik asitler gibi biyolojik aktif bileşenlerin bitkinin hastalıklara karşı direncinin artmasında önemli etkisi vardır.
  • Meyvelerde (üründe) hücre duvarları kalınlığının artmasını sağlar. Böylece, ürünün depolanma süresi ve raf ömrü uzar.
  • Elde edilen ürün (meyve, sebze, çiçek, dene, kök gibi) daha kaliteli olur. Bunların, dış görünüşlerinin daha göz alıcı ve besin değerlerinin daha yüksek olmasını sağlar.  Bütün bunlar ürünün ayrıca pazardaki değerini artırır.

 

 

 

Tablo

GARANTİ EDİLEN İÇERİK                           W/W

Toplam Organik Madde                               % 40
Toplam (Humik Fulvik) Asit                         % 40

Kullanım

Sertifika